Primăria a făcut recepţia lucrărilor la blocul C 14

0
38

Construcţia blocului a început în 2009, cu fondurile de la bugetul local şi de stat. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la 50 de miliarde, până în acest moment, devizul de ofertă fiind de 60 de miliarde. Blocul are 29 de locuinţe, atât garsoniere, cât şi apartamente cu  2 şi 3 camere, extrem de spaţioase. În bloc sunt 6 apartamente cu 3 camere, 12 cu 2 camere, şi 11 garsoniere. Acestea sunt dotate cu centrale termice, gresie, faianţă, obiecte sanitare. În plus, blocul de 5 etaje va fi dotat în curând şi cu lift. Recepţia s-a stabilit astăzi, pe 29.06.2012. Lucrările a început în 2009. Studiul a fost aprobat în 2008, cu valoare de deviz general 8.360.000 S-a adjudecat cu 6.000.000 valoarea devizului ofertă şi s-a realizat cu 5 milioane de lei, a precizat Directorul Serviciului Public Centrale Termice Administrare Fond Locativ, Gheorghe Ciocârlan.

Urmează infrastructura şi utilităţile

Primarul Municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, a fost mulţumit de felul în care s-a lucrat la acest bloc, precizând că îşi doreşte să realizeze cât mai curând şi infrastructura şi toate utilităţile pentru acest imobil. “În perioada următoare urmează celălalt bloc, să intrăm în el, să ne apucăm de lucru, astfel încât, până la sfârşitul anului, 58 de fericiţi să poată să locuiască. Dacă nu la sfârşitul anului, la începutul anului următor. Este, după părerea mea, prima dată când vin în această zonă şi degeaba dăm în folosinţă aceste blocuri dacă nu reuşim să facem şi infrastructura pentru că, la ceea ce cred eu că este înăuntru, şi după cum lucrează constructorul, şi-l felicit pe această cale, este normal să existe şi o infrastructură pe măsură. Sunt adeptul lucrului terminat, şi după aceea tăiat pamblica. Sunt adeptul ca lucrările care au fost terminate şi raportate să fie şi în teren, de aceea, nu cred că se va mai întâmpla ce s-a întâmplat la ultima recepţie care a avut loc cu ANL-urile şi să avem toate racordurile necesare pentru blocuri să fie făcute înainte şi nu după ce oamenii se mută în apartamente, a declarat primarul Municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin.

Acesta a mai adăugat şi faptul că-şi doreşte să acceseze fonduri pentru construirea altor locuinţe în regim de închiriere sau cumpărare pentru tineri sau cei care au nevoie de acestea. Sperăm ca aceste două blocuri să nu fie ultimele. Programul pe care noi l-am avut în campania electorală arată foarte clar că ne vom preocupa în continuare de locuinţe pentru tineri şi nu numai. Vom încerca să accesăm şi alte fonduri pentru ca tinerii sau cei care au nevoie de apartamente ANL sau sociale să beneficieze de acestea , a adăugat edilul.  

Comisia de specialitate studiază dosarele

Locuinţele vor fi repartizate de către primărie, conform listei de priorităţi. O comisie de specialitate va analiza dosarele depuse la sediul primăriei şi va stabili dacă lista de priorităţi va rămâne sau nu la fel. În perioada ce vine se vor realiza cele două comisii pentru ANL şi locuinţe sociale. Cele două comisii care vor evalua cererile şi dosarele şi, în funcţie de punctajele pe care le vor avea, vor primi apartamentele, a mai spus Drăgulin.

Repartiţiile nu se vor face acum, deoarece utilităţile la acest bloc sunt la comun cu cele de la blocul C 13. Acestea vor fi făcute la sfârşitul anului, când va fi gata şi celălalt bloc.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

4 × 1 =