Schimbări majore în fotbalul călărășean

0
56

Oamenii din fotbalul călărășean au fost implicați puternic în campania electorală de la alegerile care au avut loc duminică, 10 iunie.  Evident, după numirea în funcție a noilor aleși, sportul rege de la noi din județ va avea alți conducători. Deja se poartă negocieri, se fac amenințări și se duc „lupte" crâncene.

Filipescu are planuri mari cu fotbalul județean

Deși au fost amenințați în campania electorală că vor fi schimbați imediat după alegerile locale, Bratu Cațaros și Daniel Ștefan își păstrează pozițiile în fruntea AJF, respectiv CJA Călărași. Cei doi au avut o poziție neutră înaintea alegerilor. Pentru asta, unii au încercat să îi taxeze, însă fără succes. USL se va implica activ în fotbal. Președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu, dorește să-i impună lui Cațaros organizarea unui campionat județean de cadeți la care să participe echipe din Chirnogi, Oltenița, Fundulea, Lehliu Gară, Ciocănești, Călărași, Modelu și Independența. Toate cheltuielile vor fi suportate de către CJ Călărași. Întrecerea are ca scop descoperirea de noi jucători care să facă mai târziu pasul spre Dunărea Călărași.

Schimbări și la AJF

Pe lângă acest proiect, Filipescu vrea să aloce fonduri către AJF Călărași, astfel încât șeful arbitrilor și cel al arbitrilor să nu mai facă muncă voluntară, așa cum se întâmplă acum. Dacă Bratu Cațaros și Daniel Ștefan sunt de neclintit, Mircea Brândușă ar putea să-l înlocuiască pe Dumitru Pandrea în fruntea Comisiei de Disciplină, situație în care acesta nu va mai putea fi observator. De asemenea, postul de secretar, deținut acum de Virgil Văleanu, va fi preluat de către Viorel Solomon.

Ivanciu va readuce Dunărea pe linia de plutire

Mâine, Daniel Dragulin, noul primar al Municipiului va merge la stadionul Tineretului din Călărași pentru a vedea ce trebuie făcut astfel încât vestiarele și toate celelalte clădiri anexe să fie renovate cât mai rapid. Viorel Ivanciu, ales consilier local, va fi cel care se va ocupa atent de sportul călărășean. Liberalul va avea pe mână atât fotbalul, cât și handbalul. Deocamdată nu se știe cine va ocupa funcția de președinte executiv, și nici pe cea de antrenor. Aceste mistere vor fi lămurite până la sfârșitul acestei luni, atunci când expiră mandatul lui Valeriu Petrescu. Se poartă negocieri atât cu Nelu Farin, cât și cu Costică Ștefan, dar nu este exclus ca cei doi să conducă împreună destinele Dunării Călărași.
Certitudine este doar aducerea în curtea clubului a echipei de juniori a lui Adrian Ghiuță. Șeful centrului de copii și juniori va fi Victor Neagu, care îi va avea în subordine pe Marius Lucan, Marius Păun și Mirel Condei. Virgil Bogatu, dacă nu va prelua conducerea tehnică a echipei de seniori, va fi responsabil cu descoperirea de noi talente din județul Călărași.

Roman, retrage Chirnogiul din Liga a III-a

Dacă la Călărași schimbările se anunță a fi făcute în bine, lucrurile sunt la polul opus la Chirnogi. Clubul condus de către Mircea Dan se va retrage din Liga a 3-a. Noul primar al comunei, Irinel Roman, consideră că localitatea nu deține resursele necesare pentru o prezenta pe cea de-a treia șcena a fotbalului românesc. Astfel, Victoria Chirnogi va participa doar la campionatul județean cu o echipă formată doar din chirnogeni. Funcția de antrenor va fi ocupată de către Nicolae Moga.

Stanciu și „Guriță" duc echipele mai departe

La Mânăstirea, APC a preluat puterea și se vehiculează numele lui Jean Oprea pentru funcția de antrenor al echipei de fotbal. Dorel Dorobanțu și Iulian Iacomi și-au păstrat funcțiile la Fundulea, respectiv Lehliu Gară. L Dragalina, Gabriel Stanciu, noul primar al localității va „resuscita" echipa Unirea iar la Dragoș Vodă, actualul edil care l-a „bătut„ pe Moldoveanu Radu Aurel – Guriță va tine echipa locală în seria de elită a Ligii a 4-a. Nu se știe ce se va întâmpla cu Agricola Borcea, echipa perdantului Marcel Zăgărin și Dâșga, formațier care nu mai este susținută de frații Prevenda.

Țone vrea Oltenița în Liga 3

La Oltenița, Petre Țone a câștigat alegerile exact cum a făcut și Lia Olguța Vasilescu la Craiova. Țone a avut de partea sa iubitorii fotbalului, astfel că a reușit să obțină 700 de voturi mai mult față de Milescu. Noul primar al Olteniței a anunțat că primul său obiectiv după ce va fi instalat la Primărie va fi să preia baza sportivă. Procesul de renovare se va desfășura în paralel cu întărirea lotului de jucători ai a stafului tehnic. Echipa va evolua în campionatul județean, având ca obiectiv imediat promovarea în Liga a 3-a.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

thirteen + thirteen =