P.S. Vincențiu a sfințit troița ridicată de edilul Nicolae Dragu în cinstea veteranilor de război

0
133

Troiţa ridicată în zona magazinului (Bricostore), a fost sfinţită la jumătatea acestei săptămâni de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, însoțit de un sobor de preoţi. La eveniment au luat parte peste 50 de credincioşi, dar şi politicieni. În frunte cu actualul edil al orașului Nicolae Dragu au mai fost prezenți deputatul Stelian Fuia, fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, fostul prefect al județului Emil Mușat, prim-vicepreședintele PDL Călărași, Georgel Mușat dar și alte oficialități locale.

Troiţa a fost ridicată în cinstea veteranilor de război care au luptat în cel de-al II-lea război mondial prin osteneala familiei Dragu, Nicolae și Nicoleta. De asemenea, nu aveau cum să lipsească de la acest eveniment nici reprezentanţii veteranilor de război.

„Fiţi binecuvântat domnule primar!”

După sfinţire, înaltul prelat a lăudat iniţiativa autorităţilor locale de ridicare a troiței şi a remarcat arhitectura acesteia, care se încadrează în cutumele ortodoxiei. „S-a ridicat această Sfântă Cruce şi a fost închinată veteranilor, oamenii de mare cinste ai poporului nostru. Fiţi binecuvântat domnule primar! Sunteţi, domnule generali, ofiţeri, sufofiţeri, sunteţi o făclie aprinsă şi fie ca noi cei mai tineri şi cei mult mai tineri ca mine să poată avea din exemplul dumneavoastră o făclie în viaţă şi o călăuză”, a spus Preasfinţitul Vincenţiu.

„Românii au cea mai mare încredere în biserică şi în armată”

Fostul Ministru al Apărării, actualmente președinte al UNPR, Gabriel Oprea, prezent la eveniment, a afirmat faptul că această troiță a fost ridicată de edilul Nicolae Dragu pentru că „iubește și respectă veteranii de război”. „Românii au cea mai mare încredere în două instituţii fundamentale: în biserică şi în armată. În biserică fiindcă toţi românii sunt credincioşi, mai ales acum la greu, după o perioadă de criză economică mondială şi în armată fiindcă tot ce a realizat această ţară a realizat prin sacrificiul armatei române. Această troiţă construită de primarul Dragu, care iubeşte şi respectă armata română, pe veteranii de război, şi sfinţită de Înalt Preasfinţitul Vicenţiu reprezintă acest simbol prin care Armata Română este în inima românilor”, a spus Gabriel Oprea.

„Troiţa ne va face să ne amintim de cei care au contribuit la clădirea acestui neam”

La rândul său, edilul Nicolae Dragu le-a mulțumit înaltelor fețe bisericești care au oficiat slujba religioasă, dar și personalităților locale prezente la eveniment. „Vreau să mulţumim preasfinţitului Episcop Vincenţiu care a oficiat această slujbă de sfinţire, de asemenea, domnului ministru Oprea şi domnilor generali care  ne onorează, domnului deputat Fuia care este alături de noi, un om cu mare suflet şi dragoste de veteran şi militari şi doresc tuturor cetăţenilor municipiului Călăraşi să le mulţumesc pentru tot ce au făcut. Au fost alături de mine permanent în toate proiectele importante pe care le-am realizat şi împreună vom realiza în continuare marile proiecte ale oraşului”, a afirmat, Nicolae Dragu. Deputatul Stelian Fuia, prin declarația sa de la acest eveniment a vrut să scoată în relief faptul că această troiță a devenit un punct de reper foarte important pentru istoria neamului românesc. „Troiţa, prin locul în care este instalată, ne va face de acum încolo zilnic, când trecem pe lângă ea, să ne amintim de cei care au contribuit la clădirea acestui neam”, a spus Fuia.

Complexul turistuc „La Mușat” a fost sfințit

Preasfinţia Sa a mai binecuvântat miercuri, 6 iunie şi o fabrică de confecţii din municipiu, urându-le lucrătorilor de aici spor în activitatea frumoasă pe care o desfăşoară. De asemenea, episcopul Sloboziei și Călărașilor, PS Vincențiu a fost așteptat să sfințească și un complex turistic ridicat de câteva luni la ieșirea din Călărași, situat pe șoseaua Călărași – București (zona Piscicola), însă nu a mai ajuns la acest eveniment. În lipsa sa, mai mulți preoți călărășeni au sfințit complexul în prezența edilului Nicolae Dragu, a președintelui UNPR, Gabriel Oprea și a deputatului Stelian Fuia. Nelu Mușat, patronul complexului de agrement, s-a declarant onorat de prezența înaltelor fețe bisericești, dar și a persoanelor politice locale și nu numai. „Pentru mine este o zi unică. Sunt onorat de prezența acestor domni care au avut amabilitatea și plăcerea de a veni la acest complex turistic. Această locație vreau să fie un reper pentru toți cei care tranzitează zona şi locuitorii acestui oraș”, a afirmat administratorul complexului, Nelu Mușat. Iubitor al sportului, Mușat se implică foarte mult și în acțiunile întreprinse de antrenorii de fotbal, Adrian Ghiuță și Cornel Țicu. Cei doi au școli de fotbal pentru copii și juniori și au găsit la Mușat un sprijin pentru pregătirea într-un mediu adecvat a unor sportivi talentați și iubitori ai sportului.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

fifteen − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.