Mâine, călărăşenii sunt invitaţi la Noaptea Muzeelor

  0
  47

  În cadrul acestui eveniment, publicul va putea vizita gratuit expoziţiile: “Farmecul discret al antichităţilor”, „Mărturii creştine la nordul Dunării”, “Civilizaţia română la Dunărea de Jos- Durostorum”, “Sufletul din aterlierul lui Sălişteanu” şi „Gospodăria ţărănească din Valea Dunării” .

  Expoziţia “Farmecul discret al antichităţilor” prezintă superbe vase greceşti care provin din colecţiile Muzeului Naţional de Antichităţi, obţinute de la colecţionari pasionaţi din sec. al XIX-lea – începutul sec. al XX-lea : Kalinderu, generalul Nicolae Mavros, fost inspector al carantinelor Dunării între 1829 – 1859 şi secretar al domnitorului Alexandru Şuţu, Duiliu Zamfirescu, Lidia Filipescu, D. Papazoglou.

  Vas primit de Ceauşescu, expus la muzeu

  În premieră absolută, expoziţia de faţă prezintă un vas ce a fost primit cadou de Nicolae Ceauşescu, recuperat după Revoluţie din Palatul Primăverii. Este vorba de o hydrie attică, cu figuri roşii ce datează din al doilea sfert al sec. al V-lea î.Chr. cu scene reprezentând thyasos-ul dionysiac. Vasul a fost descoperit probabil în Italia şi ar fi fost donat familiei Ceauşescu de capii Mafiei din Peninsulă.

  „Mărturii creştine la nordul Dunării” este o expoziţie realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Brăilei şi Muzeul judeţean Ialomiţa.

  “Civilizaţia română la Dunărea de Jos- Durostorum” a fost realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul de Istorie Silistra.

  La Secţia etnografie şi artă populară, din Str. 1 Decembrie 1918, puteţi viziona expoziţiile “Sufletul din aterlierul lui Sălişteanu” şi „Gospodăria ţărănească din Valea Dunării” .â

  Intrarea la manifestarea din 19 Mai este liberă între orele 18.00 – 24.00!

  Comentarii

  comentarii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  1 × 5 =

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.