Dragu sau Drăgulin?

  0
  28

  Nu cred că-şi închipuie cineva că în afara candidaţilor Nicolae Dragu (APC) şi Daniel Ştefan Drăgulin (USL), oricare dintre ceilalţi, care s-au înscris în cursa pentru poziţia de primar al municipiului Călăraşi, ar avea vreo şansă. E limpede pentru oricine că bătălia se va da între cei doi, restul aflându-se în cursă pentru că partidele lor trebuie să aibă un candidat sau aşteptând pur şi simplu o minune! O minune, care în acest caz este imposibil de înfăptuit.

  Majoritatea covârşitoare a voturilor se vor duce către cei doi candidaţi numiţi mai sus. Dar cum se vor împărţi şi cine va câştiga? În urmă cu două luni de zile, cei mai mulţi dintre cei cu care am stat de vorbă în Călăraşi indicau fără ezitare câştigătorul prezumtiv. Acum, aceleaşi persoane cu care stau de vorbă ezită în a mai da un verdict clar al rezultatului alegerilor; cei mai mulţi dintre ei au şi argumente. Oare ce-a răsturnat decisiv percepţia despre cei doi candidaţi, Dragu şi Drăgulin şi şansele lor în aceste alegeri, în ultima vreme?

  Este limpede că Nicolae Dragu se bucură, oarecum, de cea mai largă notorietate. Este cunoscut în toate mediile călărăşene. Atât de cunoscut, încât unii oftează când vine vorba despre domnia sa.

  Nu acelaşi lucru se întâmpla acum ceva vreme şi cu Daniel Ştefan Drăgulin. Cunoscut doar în anumite medii, crescut cumva în umbra lui Răducu Filipescu, Drăgulin nu avea aceeaşi notorietate cu a lui Dragu. Expunerea directă în precampanie, precum şi cea din campania electorală par să-i fi priit însă lui Drăgulin.

  Dar, este suficientă notorietatea? Cu certitudine, nu!

  Năstruşniciile mai vechi sau mai noi, oricum, cvasi-permanente, ale lui Nicolae Dragu fac din el un personaj pitoresc, dar oarecum nefrecventabil, chiar şi de către apropiaţii săi în anumite circumstanţe. Contează însă asta în faţa electoratului său? Mă tem că nu. În faţa celor care-l votează pe Nicolae Dragu, contează imaginea „frăţiorului”, a „băiatului bun”, a fostului lider sindical care spune lucurilor pe nume fără să stea mult pe gânduri. Traseismul politic prin PSM, PUNR, PNŢCD, AP, PNL şi în prezent UNPR al lui Nicolae Dragu nu spune nimic electoratului său. S-ar putea spune totuşi, că pe Dragu îl recomandă faptul că se lansează cu sârg în orice lucrare despre care-l poţi convinge „pe moment”, cum spun apropiaţii săi.

  La capătul opus se află contracandidatul său, Daniel Ştefan Drăgulin. Aparent echilibrat, îşi măsoară cu grijă reacţiile şi este mai temperat. Aflat însă permanent între două telefoane, nu între două discuţii telefonice, ci pur şi simplu între două aparate telefonice,  Daniel Ştefan Drăgulin încearcă să le cuprindă pe toate, lucru pe care nu-l va reuşi niciodată. Dă senzaţia, în acest fel, că s-ar putea înhăma la mai mult decât poate. Îl recomandă însă seriozitatea verificată de multe ori în decursul vremii, formaţia profesională inginerească şi viziunea deschisă, europeană, pe care şi-a format-o alături de Răducu Filipescu pe care l-a secondat timp de două mandate la conducerea Consiliului judeţean Călăraşi.
  Municipiul Călăraşi are nevoie de cineva care să-i aducă bani europeni şi în aceeaşi măsură să pună în valoare aceşti bani, transformând capital vechiul târg de provincie într-o adevărată reşedinţă  judeţeană, sau, de ce nu, într-un oraş de referinţă regională. Care dintre cei doi poate să facă asta? Poate Drăgulin să aducă un suflu nou în primărie sau poate, (de ce nu?) Dragu să-şi revizuiască poziţia şi să-şi schimbe radical opţiunile de până acum? E clar că doar electoratul călărăşean va putea decide care dintre cei doi merită să le gospodărească oraşul!

  Comentarii

  comentarii

  LĂSAȚI UN MESAJ

  twelve − twelve =