Dragoș Vodă, Roseți și Grădiștea, în pericol

0
53

Nu are rost sa discutăm despre echipele care vor juca în play-off-ul în urma căruia va fi stabilită echipa campioană a județului Călărași. Nici una dintre formațiile de top care evoluează în Liga Tractoriștilor nu are puterea să facă pasul spre cel de-al treilea eșalon al fotbalului românesc. Merită amintit doar faptul că Progresul Fundulea, liderul din Seria B, a obtinut Certificatul de Identitate Sportivă și poate, teoretic, ataca promovarea. Când vorbim însă despre salvarea de la retrogradare, trebuie să spunem că lupta este cât se poate de aprigă. Excepție face Seria B, unde Mânăstirea și Sărulesti și-au asigurat deja cate un loc  pe prima scenă a fotbalului călărășean și în sezonul viitor.

Oltenița, la un pas de seria de elită

În Seria A, Rapid Ulmeni, după ce a câștigat surprinzător la Radovanu, acolo unde gazdele au evoluat cu cinci juniori în teren, a dat de pământ cu Viitorul Sohatu. Rezultat destul de dubios, însă ceea ce rămâne este scorul de pe tabela de marcaj. O altă formație care joacă tare pe toate fronturile – indirecte, arbitri, jucători – este Viitorul Șoldanu. Grija conducătorilor celor două echipe pentru a obține cât mai multe puncte este justificată și de faptul că programul din ultimele patru etape se anunță deosebit de dificil. Șoldanu are de jucat la Ulmeni și la Chirnogi, echipa secunda a “divizionarei C” folosind la meciul cu Podu Pitarului câțiva jucători din lotul formației pregătite de către Vasile Florea – Pește. În aceste conditii, AS Vulturii Oltenița mai poate prinde locul 6 doar printr-o minune.

Dacă bate sâmbătă, Unirea și-a atins obiectivul

Privind clasamentul Seriei C putem observa că cinci formații – Agricola Borcea (45 puncte), Șoimii Unirea (43 puncte), Victoria Dragoș Vodă (41 puncte), Spicul Roseți (41 puncte) și Dunărea Grădiștea (41 puncte) – vor face tot posibilul pentru a rămâne în Liga Tractoriștilor. Formația din Borcea are cel mai ușor program. Are deplasări ușoare, la Potcoava și la Conpet și disputa pe teren propriu derby-urile cu Roseți și cu Unirea. De menționat că în acest campionat, singura echipă care a reușit să plece cu trei puncte de la Borcea este Venus Independența. Ca urmare, formația primarului Marcel Zăgărin are cele mai mare șanse de supraviețuire. Deși va sta în penultima etapă și are două deplasari infernale, la Roseți și la Borcea. Șoimii Unirea are tot dreptul să spere în continuare că va evolua și de la vară în Liga Tractoriștilor. Singurul meci ușor va fi cel de pe teren propriu, cu Conpet. Practic, o victorie sâmbătă, împotriva Spicului Roseți, poate însemna îndeplinirea obiectivului.

Cațaros vrea 18 echipe

Bătălia cea mare se dă pentru locul 6. Circulă zvonuri că Bratu Cațaros, pentru a împaca pe toată lumea, vrea ca în viitoarea ediție a campionatului județean de fotbal să existe o serie de 18 echipe pentru Liga 4 și trei serii a câte 10 echipe pentru Liga 5. Drept urmare, locul 6 poate însemnă salvarea de la retrogradare. Pentru el se bat Victoria Dragoș Vodă, Spicul Roseți și Dunărea Grădiștea. Toate cele trei echipe au parte de un program infernal până la finalul campionatului.

Grădiștea, dezavantajată

Formația din Grădiștea este dezavantajată de faptul că va sta în ultima etapă, atunci când se vor vinde meciuri pe 3 mici și două beri. Foarte important va fi jocul din 16 mai, atunci când Dunărea va juca în deplasare, la Dragoș Vodă. Cine câștigă acel meci, ia o opțiune serioasă pentru locul 6. Pentru Spicul Roseți, programul este de-a dreptul chinuitor. Meciuri acasă cu Șoimii Unirea și Dunărea Ciocănești și deplasări la Borcea și la Cuza Vodă, echipă care s-a resemnat deja că din vară va juca la Onoare.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

13 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.