În 2013, impozitele rămân la fel

0
43

Hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2013 a fost afişat atât la sediul Primăriei, la locul special amenajat, cât şi pe site-ul instituţiei. Astfel, toţi cetăţenii îl pot vedea şi pot aduce propuneri, sugestii sau opinii în termen de 10 zile de la afişarea procesului-verbal, respectiv până la data de 13 mai a.c.. Propunerile, sugestiile sau opiniile, precum şi orice alte observaţii cu privire la acest Proiect de hotărâre se vor depune la registratura Primăriei municipiului Călăraşi , din Călăraşi, str. 1 Decembrie 1981, nr. 3-5.

“Faţă de taxele şi impozitele percepute pentru anul 2012, impozitele şi taxele locale pentru anul 2013 nu vor suporta nici o modificare”, se arată pe site-ul instituţiei.

Cum se calculează impozitul

Impozitul sau taxa pe clădiri persoane fizice se calculează prin aplicarea cotei de impozitare de 0,1% la valoarea impozabilă a clădirii. În cazul persoanelor juridice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de impozitare asupra valorii de inventar stabilită la 1,5 %. Cota de impozit pentru clădirile cu destinaţie turistică ce nu funcţionează în cursul unui an calendaristic este de  5% din valoarea de inventar a clădirii.  Impozitul pe teren se stabileşte luând în calcul numărul de metri pătraţi de teren neocupat, rangul localităţii în care este amplasat terenul, zona şi/sau categoria de folosinţă a terenului. Valoarea taxei pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate se calculează anual, prin înmulţirea numărului de metri pătraţi sau a fracţiunii de metru pătrat a suprafeţei afişajului pentru reclamă sau publicitate cu suma stabilită în Anexa nr. 1, Cap. VI, art. 271, alin. (2) a Proiectului de Hotărâre.  Taxa hotelieră prevazută la art. 278-279 din Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte la cota de 1 %, cota din valoarea totală a cazării/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, care se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

five × 2 =