Penultimul meci la Călărași pentru Dinamo

0
42

Mâine la sala Polivalentă din Călărași se joacă un meci care, la prima vedere, nu ar trebui să ridice decât problema scorului final. Dinamo “nu mai are dureri de cap” în clasament, în timp ce ploieștenii sunt ca și retrogradați direct, fiind puțin probabil ca în meciurile cu Bucovina Suceava (a) și la Bacău (d) să adune punctele necesare saltului peste C.S.M. Satum Mare sau C.S.M. București și varianta evitării retrogradării la jocurile de baraj cu locul 1 sau 2 din divizia A.

“Problemele” apar la echipa (acum călărășeană) cu ultimele 5 jocuri pierdute, fără posibilitatea de a urca în clasamentul final mai sus de locul 7 (la un joc al rezultatelor extrem de favorabil) și, momentan, în afara locurilor 1-8 care dau dreptul de a juca în turneul dotat cu Cupa României. Și evident, o posibilitate de participare la cupele europene.

Departe de obiectiv

Se face mereu caz de “ne-am realizat obiectivul”! Dacă pentru o echipă și un club ca Dinamo, salvarea de la retrogradare poate fi un “obiectiv”, atunci blazonul clubului pe care scrie “Onoare prin performanță” și, în general, onoarea celor care îmbracă tricoul alb-rosu este grav afectată. Penru că onoarea nu are nevoie de obiectiv! Pentru că un club ca Dinamo nu a avut și nu poate avea alt “obiectiv” decât Cupa și Campionatul! Desigur, se pot invoca multe motivări – salarii întârziate, oboseala deplasărilor, antrenamente într-un loc, meciuri în altul, dar o echipă care vrea să răsplatească acest minunat public călărășean care a primit-o cu brațele deschise, trebuia să facă totul pentru a-i oferi performanța! Ori, dacă anul trecut echipa a ocupat locul 10, cu 17 puncte și acum este pe 9 cu 20 de puncte, nu se poate vorbi de “performanță”, nu se poate vorbi de respect pentru numele pe care îl porți, chiar dacă echipa este o simbioză de definitiv și temporar. Mai este un meci, în ultima etapa, la Călărași și dorim ca după acest meci să de despărțim cu bucuria în suflet, cu amintirea meciurilor frumoase. Și nu trebuie uitat niciodată că ”Onoare prin Performanță” este însăși esența clubului Dinamo! Iar pentru asta, nu mai trebuie niciun alt “obiectiv”. Nici la Călărași, nici … aiurea!

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

twenty + sixteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.